2011-05-26

Vi närmar oss alla Aderton...


Idag kan vi öppna upp lite fler greener inför Seniorgolfen. Green 1-3 och 10 får vila lite till men övriga bedöms klara av spel nu. Det kan hända att vi blir tvungna att använda oss av provisoriska framöver ett tag till om det visar sig att greenerna inte klarar av speltrycket. Detta kommer främst att ske när det inte är tävling eller företagsgolf dock.
Nu kan vi äntligen skära ner lite på vattnandet då våra frön har börjat etablera sig. All denna väta har gjort våra greenområden sumpiga men de kommer att torka upp nu och bli fina. Idag så skär vi greenerna för att få ner lite luft. Vi dressar foregreen kraftigt för att klara slitage och gårdagens greendress kan nog upplevas under ett par dagar framöver. Allt för att banan skall bli så bra som möjligt.

Dagens bild visar idealsituationen i marken. Det samma gäller för dina krukväxter hemma eller gräsmattan på landet. Hälften av det som finns under oss bör vara material i form av sand och jord. Emellan partiklarna måste det finnas syre helst 25% och 25% vatten. Rubbas balansen så mår inte växterna bra. För mycket vatten och de drunknar, det blir syrefattigt. För lite vatten och växten dör.
För att hjälpa balansen på traven så luftar vi och dressar greenerna.
//Banchefen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.