2011-05-09

Nu är det nära....


2 dagar kvar till öppning. För ett par veckor sedan så såg det ut som om vi aldrig skulle öppna. De flesta greener var bruna och luktade svavelväte, typ ruttna ägg eller så. Nu, tack vare vädret och bankillarnas uppoffrande insats, så växer det åter gräs på greenerna. Tyvärr har vi inte kommit så långt som jag önskat, mycket tack vare den köldknäpp med snö som kom förra veckan. Detta gjorde att gräset slutade att växa och vi fick på med skyddsdukarna igen. Nu spirar det under dukarna igen och vi försöker driva på dem så gott det går.
När vi öppnar nu på onsdag morgon kommer det fortfarande vara med ett stort antal provisoriska greener och de ordinarie greener som vi kommer att spela på kommer att ha vinterskador kvar. Allteftersom greenerna mognar kommer vi att öppna men i dagsläget är det svårt eller omöjligt att ställa någon rättvis prognos om när.
Under tiden får vi fokusera på utslag, fram och inspel samt bunkerslag och så får vi förbise puttningen så länge. Puttning kan övas på chipping greenen som verkar ha klarat sig bäst i vinter.
Jag är så glad att så många medlemmar visar stor förståelse för vår situation och ni skall veta att ingen vill hellre att vi skall ha fina greener än jag och bankillarna.
Därför tänjer vi oss lite extra nu för att få stil på banan.//Banchefen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.