2011-05-27

Sand sand sand


Nu har vi dressat greener, tees och foregreen. Det är mycket sand ute på banan och det är bra. Sanden skyddar mot slitage, sanden stimulerar rottillväxt (något som vi behöver nu när vi vattnat så mycket, rötterna söker sig inte nedåt utan stannar i ytan och blir utsatta för torka och slitage). Sanden gör också att det blir en jämnare och ärligare bollrull. Sanden blandar sig med ytskiktet och gör en bättre fördelning med det organiska materialet som finns i ytan.
Sanden är däremot inte bra för våra klippare, de slits otroligt mycket vid dressning. Man måste ändå klippa men vi försöker hoppa över någon dag för att spara på klippcylindrarna. Mekanikern gillar inte när vi dressar....alltså är golfspelarna och mekanikern på samma sida?! Hur som helst så gör vi det för att det skall bli bättre och inte för att jäklas.
Vi har nu öppnat några greener till så att det är 14st i spel under helgen. Green 1-2-3 och 10 vilar några dagar till men snart så skall vi vara i full gång.
Vi i banpersonalgruppen är ett härligt gäng som verkligen brinner för att göra Vallentuna golf till en toppenbana och det kommer den att bli.
Vi har ändå kommit en bra bit på väg. Bilden ovan visar hur det såg ut på puttinggreenen vid rangen när jag kom hit för en dryg månad sedan. Inte ett grässtrå fanns det.//Banchefen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.