2011-08-03

KM veckan kommer


Det börjar bli dags för det årliga klubbmästerskapet. Klubbens duktigaste spelare skall koras. Vi har många olika klubbmästerskap och de pågår under hela veckan. Vi försöker att hålla vass kvalitet under hela veckan samt försöker att hålla oss ur vägen men som ni förstår så måste vi få chans att sköta banan.
Vi får mycket beröm för skicket just nu och vi är tacksamma för det. Vi vältar greenerna ungefär varannan dag nu i samband med klippning. Det innebär att greenerna är lite snabbare dessa dagar.
Imorgon torsdag kommer vi att vertikalskära greenerna för att tunna ut grästäcket. Vi återfyller med sand. Detta gör greenerna jämnare och snabbare.
Många frågar om vi kommer att klippa ner fairway mer men icke. Vi har ett filtlager i toppen av fairway som måste jobbas bort först och det kan ta några säsonger av hålpipluftning och sanddressning. Filtlagret torkar ut, speciellt efter det varma torra vädret vi haft och det skulle vara förödande att klippa ner gräset mer under dessa omständigheter. Passa på och njut nu av härliga golfdagar. Klockan 04.00 imorse var det endast +7 grader, det kan man inte tro//Banchefen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.