2011-04-26

När öppnar banan?


Eftersom ett flertal banor i distriktet är igång så får vi frågan när Vallentunas bana skall öppna?
Vintern har farit fram hårt med vår bana och framförallt greenerna. En stor del av greenerna var i det närmaste att beteckna som döda, 100%. Detta pga att gräset inte klarar att överleva en längre tid under snö och is. Som alla vet så kom den första snön redan i slutet av oktober och låg mer eller mindre fram till slutet av mars.
Varför har vissa banor klarat sig bättre?
Bra fråga, alla har inte samma förutsättningar. Ålder, uppbyggnad, gräsart, vilket skick greenerna var i när snön kom och många andra faktorer spelar in när man ser vilka möjligheter en green har att överleva vintern. Våra greener hängde med länge men klarade inte hela vägen fram till våren. Den iskaka som täckte greenerna kvävde helt enkelt ihjäl gräset och vi fick börja om från början. För att detta skall låta sig göras måste alla yttre omständigheter vara optimala såsom temperatur, fukt, solljus mm.

Det vi nu gjort är att luckra upp greenytan, sått i nya friska frön, gödslat och dressat samt täckt ytan med växtdukar så att vi kan skapa ett gynnsamt klimat för våra frön. Sakta men säkert växer det nya gräset till sig men det är mycket svårt att ställa en rättvis prognos om öppning av banan. Vi ber om hjälp med tålamod och att vi får chansen att förbereda banan så att den kan orka ta emot det slitage en öppning skulle medföra.
Nu närmast har vi en städdag att se fram emot på lördag 30/4 mellan 08.00 och 12.00.
Passa på att greppa en lövräfsa och ett par arbetshandskar och ta vid där förra städdagsgänget slutade för 2 helger sedan.
Vi som ni vill inget hellre än att banan skall vara klar för spel men tyvärr har vi en liten bit kvar.
Väl mött på lördag hälsar Banchef Jan-Åke Tyllman och banpersonalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.