2011-07-18

Vertikalskärning och topdress


Nu kan vi nog säga att vi som arbetar på golfbanan också börjar bli nöjda eller rättare sagt glada över skicket på banan och greenerna. Nöjd skall man ju aldrig vara. Vi har intensivt "drivit" våra greener för att få så mycket gräs på dem att alla skador och fläckar skulle växa ihop. Nu när så är fallet är det dags att glesa ur eller gallra. Vi vertikalskär med små klingor som skär bort plantor. Vi fyller sedan på med sand för att de skall bli jämna.
Har man för mycket gräs på greenerna, vilket är ganska vanligt, så blir greenen "svampig" dvs man kan se tydliga fotavtryck på den. Detta gör också att greenen bygger thatch eller filt. Greenen kan se sammetslik ut och vara otroligt vacker men den mår i själva verket inte så bra.
I övrigt så längtar vi lite efter regn, lite regn eller lagom med vatten för att torra områden som inte täcks av bevattningssystemet också skall bli gröna.
Nu när banan är så fin vill jag att ni marknadsför det inför edra vänner och kollegor. Det är nu som nu skall bjuda med dem på en runda.//Banchefen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.