2011-06-20

Allt eller inget....


I helgen fick vi ytterligare 26 mm över banan. Nu kan det räcka ett tag. Banan grönar till sig och de gula områden där bevattningen inte har nått fram har även de fått lite färg. Nu passar vi på att göra banan midsommarfin. Idag måndag så passar vi på att vertikalskära och dressa greenerna. Ånej säger ni då - inte dressa. Dressningen är bland det bästa man kan göra. Sanden gör greenerna jämna och fyller ut gamla nedslagsmärken. Den stimulerar rottillväxten och skyddar tillväxtpunkten.
Vi börjar samtidigt att komma ikapp med skötseln efter den tunga vårstarten. Vi går nu in i förvaltarfasen. Förutom klippning så luftar, skär och dressar vi vid behov och därtill vattnas och gödslas det. Jag är en stolt arbetsledare, stolt för att jag har riktigt duktiga medarbetare som tänjer sig till det yttersta för att banan skall bli så bra som möjligt efter våra förutsättningar.
En tråkig händelse natten mellan söndag och måndag var att en moped hade tagit sig in och slirat på 4:ans green. Så onödigt men visar också hur sårbara vi är, vi måste hjälpas åt att se efter vår anläggning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.